Achtergrond informatie over oorkaarsen

De magie van het vuur heeft ons al sinds de oertijd gefascineerd. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als natuurmiddel gebruikt en is in vele verschillende culturen toegepast. 

Geschiedkundige wortels vinden wij terug bij de steppe volkeren van Siberië, in Azië en bij de Noord- en Zuid-Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremonieën. 

Hopi Indianen
Door de Hopis, de oudste Pueblostam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit, kwam dit gebruik weer naar Europa dank zij het professionele engagement van BIOSUN. Sinds 1985 zijn wij als eerste onderneming begonnen om het gebruik van de oorkaarsen verder te onderzoeken en weer in de belangstelling te brengen. Vanaf die tijd hebben steeds meer mensen in onze cultuur de weldoende werking van deze oeroude ceremonie leren kennen en waarderen.

Het oor en de werking van Biosun oorkaarsen.BIOSUN Oorkaarsen werken lichaamszuiverend
Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht is te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, dit zorgt voor een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een "bevrijdend" aanvoelende drukregeling in het oor- voorhoofd- en bijholten gebied.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk- en pijnverminderend, vooral in hoofd- en oorgebied. Spontaan kan dit eveneens een vrijere neus ademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid. 

BIOSUN Oorkaarsen en tevreden klanten
Steeds meer tevreden klanten, over de hele wereld gebruiken BIOSUN Oorkaarsen. Van onze 15-jarige ervaring op het gebied van oorkaarsen en onze hoge kwaliteitsnormen, maken zij dankbaar gebruik. De brandmarkering en de veiligheidsfilter maken het gebruik gemakkelijk en zeker. BIOSUN Oorkaarsen worden getest door onafhankelijke instituten. Het zijn goedgekeurde producten naar de EU richtlijnen 93/42.

De Yin Yang aroma-oorkaarsen zijn in dezelfde aroma's als de geuren verkrijgbaar. Zo kunt U naar keuze geuren en oorkaarsen zinvol met elkaar combineren. Maar ook als afzonderlijke geur, ruimte-aroma of toevoeging aan het badwater zijn de essences uitstekend te gebruiken.

BIOSUN-essence's zijn van topkwaliteit, vanzelfsprekend zuiver, natuurlijk en bevatten geen vreemde conserveringsmiddelen.Menu