Handleiding gebruik oorkaarsen

Biosun Oorkaarsen therapie

Om een optimale werking van de oorkaarsen behandeling te verkrijgen schept U een aangename sfeer met bijvoorbeeld onze Indiaanse ontspanningsmuziek en onze geurende olieën. Zorg voor een glas water binnen handbereik en let er ook op dat er geen haren in de omgeving van de vlam zijn. 

De behandelruimte mag niet tochtig zijn en de patiënt wordt tijdens de behandeling en rustperiode toegedekt. Men neemt een gemakkelijke zijligging aan, hoofd lichtjes ondersteund door een kussen zodat het oor naar boven gericht is. Sluit de ogen en geniet ten volle van de momenten van ontspanning. 

Bij het opbranden van de kaars kunnen kleine koude deeltjes as wegvliegen (geen verbrandingsgevaar). Indien U dat wenst kan U de haren en de kleding afschermen met een doek.

Voorbereiding oorkaarsen therapie

Voorbereiding oorkaarsen therapie

Wij raden aan deze gebruiksaanwijzing voor gebruik goed te lezen. BIOSUN Oorkaarsen zijn circa 22cm lang en branden ongeveer 10-12 minuten. Wees waakzaam: werken met oorkaarsen is werken met vuur, daarom is er gevaar op verbranding. 
 • Uit veiligheidsoverwegingen is het af te raden oorkaarsen bij zichzelf te plaatsen.
 • Laat steeds de behandeling door een tweede persoon doen (bijvoorbeeld partner of vriend). Deze moet strikt onze aanwijzingen volgen dan is het gebruik zeker en kan de persoon die de oorkaarsen krijgt zich totaal ontspannen.
 • Heeft u chronische of acute klachten? Of bent U niet zeker dat een oorkaars behandeling wel goed voor U is? Vraag dan raad aan de therapeut naar uw keuze. 
 • Bij een geperforeerd trommelvlies, inplantaten van de middenoorbeentjes, acute oorontstekingen en huid-aandoeningen van oor en gehoorgang is een behandeling met oorkaarsen in het algemeen af te raden. 
 • Uiterst zelden is er sprake van een allergische reactie, die zich kan uiten door jeuk en snel te verhelpen is met oordruppels. 
 • Het gebruik van oorkaarsen gebeurt principieel op eigen verantwoordelijkheid. 
 • Bij het doornemen van de bijgesloten gebruiksaanwijzing ervaart U dat het gebruik hiervan eenvoudig en veilig is.

Aansteken en branden van de oorkaarsen

Het aansteken van de oorkaars.Na de voorbereidingen neemt de partner plaats aan het hoofdeinde. Voordat men de oorkaars in het oor plaatst, de oorkaars aan de niet beschreven kant aansteken. Deze bevindt zich aan de andere zijde van de veiligheidsfilter.

 • De niet brandende kant van de oorkaars wordt verticaal in het oor geplaatst met een lichte draaiende beweging en met een zachte druk naar beneden om de gehoorgang volledig af te sluiten. 
 • De oorkaars is goed geplaatst als men geen rook ziet komen uit de gehoorgang en er een fijn knetterend geluid wordt waargenomen. De hand rust over het oor van de patint, de oorkaars geklemd tussen de vingers, dit geeft een gevoel van bescherming en geborgenheid.
  Het doven van de oorkaars.
 • De oorkaars gaat niet vanzelf uit. Laat ze opbranden tot ongeveer 1cm boven de rode streep zeker niet verder. Haal de oorkaars dan met een lichte draaiende beweging uit het oor en doof ze in een glas water.
 • Men moet steeds beide oren behandelen, oor na oor, zodat men het energetisch evenwicht verzekert. Na het verwijderen van de oorkaars maakt men het oor lichtjes schoon met een oorlepeltje, om eventuele condensresten die aan de kleine oorhaartjes en vooraan in de gehoorgang zijn blijven hangen te verwijderen. 
 • Nu gebruiken we Zellstrom-creme "electrique" van BIOSUN om de oorschelpen, de hals en eventueel de slapen en het voorhoofd in te smeren. Vooral de oorschelpen goed masseren door te kneden en te wrijven. Doe dit circa 5 minuten voor het verkrijgen van een goede doorstroming.

Nazorg en opslag
Een aansluitende rustperiode van circa 15-30 minuten ondersteunt zeer positief de nawerking. Ook hier kan een zachte achtergrondmuziek en geur aroma's de sfeer alleen nog maar verbeteren. 

De oorkaarsen kunnen het beste in een droge en koele ruimte en in een gesloten verpakking bewaren.Menu